Art

Wie wordt de nieuwe Rembrandt?
Wie kent niet namen als Frans Hals, Rembrandt en Vermeer. Namen waardoor de Nederlandse (portret-) schilderkunst al eeuwen internationaal in de belangstelling staat. Om ook de hedendaagse Nederlandse kunstenaars een gezicht te geven, is naar Brits model een competitie in het leven geroepen met de naam ‘De Nederlandse Portretprijs’.

De competitie staat open voor tweedimensionale en driedimensionale portretten van hedendaagse Nederlandse portretkunstenaars. Een selectie van 50 topwerken zal te zien zijn van 21 april tot en met 15 juli 2017 te zien op Paleis Soestdijk. Prijzen zullen worden uitgereikt op 14 juni op Paleis Soestdijk voor de verschillende categorieën. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs voor jong talent en een publieksprijs.

Stichting De Nederlandse Portretprijs
De competitie wordt uitgeschreven door de stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) en is bedoeld om de portretkunst (schilderen, tekenen, beeldhouwen) als kunstvorm onder de aandacht te brengen en te stimuleren.

 

Programma tijdens Wine Art & Jazz


Kijk mee: Live portretschilderen met Jos van Riswick
In de paleistuin kunt u één van de genomineerden van De Nederlandse Portretprijs, kunstenaars Jos van Riswick, aan het werk zien.

Ben live getuigen van zijn werk als portretkunstenaar. Laat je inspireren door zijn techniek en zijn kleurgebruik. Tijdens deze demonstratie deelt Van Riswick graag zijn kennis met u en neemt u mee in de wondere wereld van het portret schilderen.

Tijden:
14:00 – 18:00
Prijs:
Gratis (aanmelden niet nodig)

 

Workshop: Ga zelf aan de slag als portrettist!
Hebt u inspiratie opgedaan na het bezoeken van Het Portret – Expositie van de Nederlandse Portretprijs? Ga dan nu zelf aan de slag.  Kunstenares Nina Targan Mouravi, één van de 50 genomineerden voor De Nederlandse Portretprijs, leert u de kneepje van het portretvak. Gewapend met tekenblok en potlood leert u de basisvaardigheden voor het opzetten van een portret.  Geïnspireerd door de jazzklanken maakt u onder leiding van Nina vier verschillende schetsen van de artiesten die op dat moment op het podium staan.

Datum:
Zondag 4 juni
Tijden:
15:00 – 16:00
16:30 – 17:30
Prijs:
Gratis (de 4 schetsen neemt u uiteraard mee naar huis)
Reserveren:
Deelname aan de workshop kan als supplement toegevoegd worden aan het toegangsticket.
Bestel tickets

 

Ontmoet de Meester
Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende portretten en dito kunstenaars. Wat bezielt hen om de ziel van een ander op het doek vast willen leggen of in beeld willen brengen? Tijdens deze ontmoeting maak je kennis met een van de kunstenaars die te zien is tijdens ‘ Het Portret – Expositie van de Nederlandse Portretprijs 2017’.  Hoe gaan ze te werk en waar komt deze geestdrift vandaan? Bevlogen nemen ze je mee in hun eigen wereld.

Zondag 4 juni
12.00 – 12.40 uur: Rogier Willems
13.00 – 13.40 uur: Rogier Willems
14.00 – 14.40 uur: Mooniq Priem
15.00 – 15.40 uur: Mooniq Priem

Reserveren:
Deelname aan Ontmoet de Meester kan als supplement toegevoegd worden aan het toegangsticket.
Bestel ticket