MAANDAG 5 JUNI: Frank Montis Band

Frank Montis groeide op in een muziekminnende familie en werd al op jonge leeftijd blootgesteld aan de klanken, groove en het gevoel van het Hammondorgel. Zijn vader kocht alle albums van organisten als Jimmy Smith, Jimmy McGriff en Jack McDuff. Eenmaal besmet met de Hammond-koorts koos Frank er als kind steeds vaker voor zijn vrije tijd door te brengen achter het door zijn vader aangeschafte Hammond B3 orgel.

Op zijn 19e koos Frank definitief voor het leven van musicus en ging geïmproviseerde muziek studeren aan het conservatorium van Tilburg. Na een aantal jaar als sessiemuzikant en met een eigen pianotrio door het hele land op te treden werd Frank door de Nederlandse Nu-Jazz formatie The Jazzinvaders gevraagd voor Hammond en lead vocals.

Ondertussen werkte Frank op de achtergrond aan zijn eigen repertoire wat voornamelijk bestond uit jazzy popsongs. Door zijn samenwerking met The Jazzinvaders leerde hij saxofonist Rolf Delfos kennen waarmee hij in 2010 de formatie DelMontis oprichtte. In september 2011 kwam DelMontis met een debuutalbum naar buiten, getiteld ‘Straightforward Fascination”, met de songs, vocalen en toetsen van Frank Montis.

Begin 2014 werd Frank als toetsenist en componist benaderd door de bekende formatie Gare Du Nord om de gelederen te versterken waarmee hij tot op heden samenwerkt en tourt. Daarnaast werkt hij aan een groovy orgel repertoire met zijn trio Organ Tonation en speelt hij in het trio Montis, Goudsmit en Directie.

Tijden:
Maandag 5 juni
12.00 – 13.00  Frank Montis Band