MAANDAG 5 JUNI: De Kleine Louis

Rolf Delfos en Michael Varekamp spelen de voorstelling ‘de Kleine Louis’. Kreunen, klikken, zingen, swingen, klappen en stappen, wat er ook verteld wordt, je doet mee met de band en gaat in sneltreinvaart door de geschiedenis van de jazz.

New Orleans wordt pas duidelijk als je meezingt met de ‘bass drum’, je voelt je pas echt rot als je de blues ‘Armoe troef’ meezingt, je weet pas wat ‘Soul’ is als je net zo kreunt als James Brown. En wat te denken van een ‘Boogaloo’ drumfiguur helemaal nadoen met je stem, zodat Bob en Chops er lekker overheen kunnen tetteren?

Eindelijk een interactief muziekprogramma met topmusici uit de Nederlandse Jazzscene, zodat we echt kunnen ‘voelen’ wat swing is en weten wat het is om met ‘Soul’ te zingen. De vonk zal overslaan, de ervaring is belangrijker dan de kennis en zoals het publiek bij Maceo Parker niet stil kan zitten en uit zichzelf gaat bewegen, zo zal ook dit uur in een hoog tempo energie uitstoten, waar je niet omheen kan. Jazz is, jazz leeft, kijk uit, jazzzzz komt eraan met Bob en Chops!

Tijden
Maandag 5 juni
11:00 – 11:45: De Kleine Louis