Sannavan feat. Alexander Beets

De band SANNAVAN bestaat uit de fine fleur van de Nederlandse jazzwereld. Naast naamgeefster Sanna van Vliet (zang en piano) zijn dit Marius Beets op contrabas, gitarist Ed Verhoeff en drummer Marcel Serierse.

Sanna van Vliet laat met deze formatie een nieuw geluid horen. De band speelt populaire klassiekers voorzien van fris jazz-elan. Een groovy en veelzijdig nieuw programma van artistiek entertainment.

Sanna van Vliet richtte tijdens al haar conservatoriumstudie haar eigen kwartet op waarmee zij optrad op toonaangevende podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival, Meerjazz, The Hague Jazz Festival, Bimhuis, De Tor, Artishock en meer. Zij gaf concerten over de hele wereld. Sanna trad op met bijna alle grote Nederlandse jazzartiesten.

Uit het juryrapport van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours: ”Ontspannen en geestig, zeer muzikaal, prachtige eigen composities, sterke tekstinterpretatie, uitgekristalliseerde eigen stijl.”

Alexander Beets begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Hij ontdekte daarna de tenorsaxofoon welke zijn voorkeur bleek te hebben. Hoewel hij besloot beleids- en organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol saxofonist.

Alexander Beets is een muzikale allrounder, die in de traditie speelt van de legendarische rietblazers Stanley Turrentine, Sonny Rollins en Houston Person. Alexander ‘Hurricane’ Beets is één van de zeldzame tenorhelden die Nederland rijk is (Parool). Hij maakte furore met de Beets Brothers en werkte met talloze kopstukken uit de (inter)nationale jazz, onder meer op North Sea Jazz en in Beijing.

Tijden
Zaterdag 3 juni
15:45 – 16:45 : Sannavan feat. Alexander Beets
17:15 – 18:15 : Sannavan feat. Alexander Beets

Bekijk de volledige programmering